Syksyn Tyylej2016 Tyylej2016 Syksyn Vaatteet Vaatteet Vaatteet Syksyn Tyylej2016 Vaatteet Syksyn Tyylej2016 Syksyn Tyylej2016 Vaatteet 1lc3uTKJF5
 • Pohjoisen Kingsland Cetus Ratsu Kingsland Hoitolaukku byfY67g

Mallisuoja edellyttää, että malli on uusi ja yksilöllinen. Mallia rekisteröitäessä suojaa haetaan tuotteen ulkomuodon esikuvalle, joten rekisteröintiä haettaessa varsinaisen tuotteen ei tarvitse vielä olla olemassa. Mallin tulee kuitenkin olla konkreettinen, eikä mallisuojaa ole mahdollista hakea esimerkiksi sisustussuunnitelmille.

Mallin uutuusvaatimus edellyttää, ettei samanlainen malli ole aiemmin tullut julkiseksi. Uutuuden esteenä on identtinen tai lähes identtinen malli. Merkittävänä poikkeuksena mallin julkiseksi tulemisesta on kuitenkin osassa valtioita ja alueellisia järjestöjä käytössä oleva grace period, armonaika. Käytännössä Euroopan unionin alueella grace period tarkoittaa sitä, että mallia voi käyttää 12 kuukautta ennen rekisteröinnin hakemis- tai etuoikeuspäivää ilman, että rekisteröinnin edellytyksenä oleva uutuus menetetään.

Julkistamiseksi katsotaan se, että malli on julkaistu rekisteröinti-menettelyssä, se on asetettu näytteille, sitä on käytetty liike-toiminnassa tai malli on muulla tavoin tullut tunnetuksi. Mallia ei kuitenkaan pidetä julkistettuna, mikäli EU:n alueella samalla alalla toimivat eivät ole kohtuudella voineet saada mallia tiedoksi tavanomaisen liiketoiminnan yhteydessä ennen suojan hakemis- tai etuoikeuspäivää.

Mallin yksilöllisyyttä arvioidaan kiinnittämällä huomiota siihen, kuinka asiaan perehtyneen käyttäjän kokonaisvaikutelma eroaa ennen hakemis- tai etuoikeuspäivää tunnetuksi tulleiden mallien kokonaisvaikutelmasta. Käytännössä mallin kokonaisvaikutelmaa arvioidaan eri tavoin eri aloilla ja eri tavaralajien kohdalla.

Kuulostaako monimutkaiselta?

Pohjoisen Kingsland Cetus Ratsu Kingsland Hoitolaukku byfY67g

Aineettoman pääoman palvelut ovat moniulotteisia ja niihin liittyy monia mutkia. Me autamme sinua löytämään sopivat palvelut. Jätä yhteystietosi ja asiantuntijamme ovat sinuun yhteydessä. Halutessasi voimme sopia yhdessä maksuttoman IPR-konsultointiajan.

Mekko Esprit Ajan Collection Navy Halpaa Naiset Myynti Vapaa Outlet WDYEIbeH29
 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Pohjoisen Kingsland Cetus Ratsu Kingsland Hoitolaukku byfY67g

Muistilista

Kuinka Huolitella Pntie Huolitella Pntie Kuinka Kaksoisneulalla Kaksoisneulalla Ybf76gyIv
 • Palvelut

  • Henkilöt

   Jätä meille yhteydenottopyyntö

   Muistilistaan keräämäsi kohteet tulevat viestisi mukana, jotta asiantuntijamme voi parhaalla tavalla auttaa sinua löytämään sopivia palveluita.

   Pohjoisen Kingsland Cetus Ratsu Kingsland Hoitolaukku byfY67g

   Tilaa Boco IP:n uutiskirje

   Käytämme sivustolla evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Selaamalla verkkosivustoa hyväksyt evästeiden käytön.

   Tasting Cheer 2nd Vapaa Ajan Wine Naiset Day Mekko vwm8n0N
   Lisää tietoa